Blessure preventie
Via blessure preventie kan u als sporter blessures voorkomen. Het komt immers vaak voor dat sporters met een lichte blessure blijven trainen waardoor overbelasting optreedt en de kans op een blessure vergroot. Als we de kans hebben om een blessure snel te herkennen, kunnen we er ook snel iets aan doen om dit te voorkomen.
Hoe verloopt blessurepreventie?
We bekijken kritisch uw eerder opgelopen letsel(s) en gaan vervolgens gericht aan de slag om het risico op een nieuwe blessure zo klein mogelijk te houden of het hervallen in een eerder opgelopen letsel te voorkomen.
Zo krijgen we een beeld over uw sterke en zwakke punten in functie van de specifieke sport. Aan de hand van een individueel oefenprogramma pakken we uw zwakke schakels aan en optimaliseren we uw bewegingspatronen.
Rompstabilisatie, spierversterkende oefeningen, lenigheid, bekken controle en stabiliteit oefeningen vormen de basiselementen van een degelijke blessurepreventie waar u als sporter wekelijks of zelfs dagelijks tijd zou moeten aan besteden. Door herhaaldelijk aangepaste oefeningen in uw trainingsprogramma in te passen, kan u een overbelasting of terugkerende en langdurige blessures vermijden. Blessurepreventie vormt dan ook een belangrijk onderdeel in het trainingsprogramma van elke sporter.
Het regelmatig uitvoeren van deze oefeningen vermidert niet alleen de kans op blessures maar verhoogt ook uw prestatieniveau.